Je hebt vast wel eens een ingewikkelde puzzel gelegd waarvan de stukjes maar niet leken te passen in het grote geheel. In je werk krijg je dat gevoel ongetwijfeld ook zo nu en dan.

Een dierenarts moet nogal wat doen en kunnen. En daarvan is dieren beter maken misschien nog wel het gemakkelijkst. Want we moeten ook kunnen samenwerken in een team en diereigenaren en veehouders overtuigen van een behandelplan. We moeten kunnen omgaan met vragen over kosten en facturen, en lastige of zelfs onredelijke klanten te woord staan. En dat allemaal in een race tegen de klok, want we hebben eigenlijk altijd tijd tekort. Geen wonder dat zoveel veterinaire professionals moeite hebben om het werken vol te houden.

Puzzle Pieces

Zou het niet ideaal zijn om alleen maar blije klanten te hebben. Om voor een goed salaris in een goed geolied super-team te werken. Om voldoende tijd over te houden voor vrienden en familie. En zou het niet heerlijk zijn wanneer alle klanten ons advies opvolgen en nooit meer klagen over de rekening.

Dat kan niet? Wij denken van wel! Maar dan is het wel van belang dat je leert hoe je stukjes van die puzzel kunt leggen. Wat is er nodig voor jouw dreamteam? Hoe zorg je dat je tijd en kennis ook gewaardeerd en betaald worden? Dat de klant je advies opvolgt en dat jijzelf de baas bent over de klok en de agenda en niet geleefd wordt door de waan van de dag?

Het antwoord is even makkelijk als moeilijk. Leg die puzzel op tafel en breng eens in kaart waar jij als professional tegenaan loopt. Welk puzzelstukje is voor jou of voor je team het moeilijkst te leggen? Welk stukje ontbreekt? Als je dat weet, kun je daar gericht mee aan de slag. Dat kan door er met je team over te praten. Of samen met een ervaren trainer die je helpt om stappen te zetten in de goede richting. Het gaat allemaal niet vanzelf en het vraagt focus en aandacht. En je moet er een beetje tijd voor inruimen. Maar het loont de moeite op weg naar jouw ideale dierenartspraktijk.

Leave a Reply