Hoi, wat leuk dat je er bent!

Complimenten, een cadeautje bestaand uit woorden. Een klein gebaar met een groot effect.

De meeste van ons zullen het effect van een compliment kunnen inschatten. Gezichten staan een stuk blijer, schouders en rug worden gerecht en deze reactie heeft ook een goede invloed op je eigen humeur. Het stukje waardering wat iedereen nodig heeft. En toch vinden we het heel lastig, zo blijkt. Niet alleen het geven van een compliment, maar het aannemen ervan misschien nog wel meer.

1 maart was het nationale complimenten dag. In eerste instantie was ik er wat sceptisch over, want een compliment aan iemand geven lijkt zo gewoon en vanzelfsprekend. Dus waarom deze dag? En daarmee werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Niet alleen in zijn algemeenheid, maar ook hoe ik er zelf mee om ga? Ben ik wel zo complimenteus als ikzelf denk? En hoe zit het ook alweer met het aannemen van het die complimenten?

Na wat nagevraagd te hebben onder vrienden, familie en collega’s blijk ik het eerste gedeelte, het geven ervan, onder controle te hebben. Eerlijk is braaf, ik heb mijn kinderen niet om hun mening gevraagd😉. Bij het aannemen van een compliment is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Daarentegen ben ik wel een ster in het ontwijken of ondermijnen hiervan wat niet echt leuk is voor degene die mij het compliment gaf. Dank je wel zeggen lijkt namelijk ineens onmogelijk, terwijl ieder mogelijk excuus om het weg te wuiven mijn mond uitvalt.

En dit maakt mij, zo blijkt, een heel gemiddelde Nederlander…

Een goed compliment is:

  • Accuraat
    De feiten kloppen en het is een prestatie geleverd door degene zelf.
  • Betrouwbaar
    Het is geloofwaardig, realistisch en oprecht wat je zegt.
  • Constructief
    Het compliment is belangrijk voor de ontvanger en heeft er ook wat aan.

Ondanks dat het zo vanzelfsprekend lijkt en voelt doen we het maar heel weinig. Dit komt omdat we eerder zien wat er fout gaat, dan wat er goed gaat. En dit is eigenlijk heel jammer! Helemaal als we ons bedenken dat een van de hoofdredenen waarom mensen uit elkaar gaan, op zowel zakelijk als relationeel gebied, het gebrek aan waardering is. Bij het stukje waardering hoort ook het accepteren van het compliment. Als we het blijven wegwuiven en bagatelliseren wordt het geven van compliment er niet makkelijker op. De gever verdient net zo goed dat stukje waardering. Hij of zij neemt toch de moeite om jou een goed gevoel te geven.

Doe je daarom met me mee? Zullen we eerst naar het goede kijken en verwoorden in een oprecht compliment? En zullen we ook proberen om het compliment wat gegeven wordt ‘gewoon’ te accepteren? Want zou het niet mooi zijn, als we elkaar helpen groeien, op basis van waardering?

Dank je wel voor je tijd!

Lieve groeten,
Sanne

Leave a Reply